To jeszcze tylko miejsce i godzina do ustalenia. Jeśli JanuszB swoją RS-kę dotarł, to koniecznie gdzieś przy A2 :diabelski_usmiech :wink:
automatyczna regulacja głośności SWING
Zwiń
X
-
automatyczna regulacja głośności SWING
Skoda się nie chwali, a przed chwilką miałem jakiś pdf od VW Caddy w ręce i tam napisali:
Radio RCD 310
Poza funkcjami z modelu RCD 210, radio RCD 310 umożliwia podłączenie
zewnętrznej zmieniarki płyt CD i wzmacniacza oraz współpracuje
z kierownicą multifunkcyjną. Antena diversity wybiera automatycznie
najmocniejszy sygnał radiowy. Radio wyposażone jest także w automatyczny
system regulacji głośności w zależności od prędkości jazdy.
-
-
Funkcję ustawia się po naciśnięciu przycisku oznaczonego nutą i przejściu na drugi ekran. Działa to tak, że jak ustawisz na najwyższą liczbę to efekt jest największy (tzn. najmocniej podgłaśnia przy zwiększaniu prędkości), jak będzie na 0 znaczy, że jest wyłączony.
W praktyce w mojej całkiem głośnej BXE jak nastawię na 3 to jest ok - tzn. głośność zwiększa idealnie, aby zagłuszyć dźwięk silnika. Nastawiłem raz na więcej i musiałem radio po prostu ściszać jak jechałem powyżej 70 km/h. Dodam też, że mam wrażenie, że ta regulacja nie jest płynna - tzn. interwał zmiany jest chyba co 10km/h, może nawet rzadziej, bez względu na ustawienia, zmiany są tylko tego jak bardzo podgłaśnia. Takie przynajmniej odnoszę subiektywne wrażenie z jazdy.
Komentarz
-
-
Gość
-
Czemu? Ja np. nie specjalnie lubię ryk mojego silnika na PD. Oczywiście jak jest dobrze ustawione - tzn. nie za mocno. Jakbyś sobie ustawił na 1 lub 2, to pewnie byłoby ok i dla Ciebie - nawet byś tego nie zauważył, a i nie musiał zmieniać głośności przy przyspieszaniu. No chyba, że klekot jest dla Ciebie miodem na uszy
Komentarz
-
Komentarz